Капитал

Макпрогрес доо Виница со нова инвестиција и проширување на продуктното портфолио со линија за производство на барови. Технологијата е развиена од тимот на ...
сите 15 | | | веќе видена

Проектот е финансиран од Владата на Јапонија преку Фондот за Соработка со Европската банка за обнова и развој, а македонската менаџмент консалтинг платформа за ...
сите 24 | | | веќе видена

Нашиот „Sparky“ Viber асистент ја има улогата да им го овозможи на клиентите директниот контакт со нашите вработени преку видеоповици и директни одговори на ...
сите 44 | | | веќе видена

Станува збор за едноставна и безбедна електронска платформа која им овозможува на клиентите дискреција и пристап со сопствено корисничко име и лозинка. Во ...
сите 68 | | | веќе видена

„Е-трговијата забрзано се развива во целиот регион, а коронавирусот послужи како додатен двигател за запознавање со овој начин на купување.“ Во Македонија во ...
сите 34 | | | веќе видена

По превземањето на Илирика, Генерали Инвестментс ќе превземе 3 инвестициски фонда и индивидуално управувано портфолио со околу 1.900 клиенти и со тоа ќе ги ...
сите 15 | | | веќе видена

[freetext] Народната банка смета дека монетарната политика е доволно релаксирана Во однос на движењата кај вкупните депозити и вкупните кредити, првичните ...
сите 93 | | | веќе видена

Јовановски е прогласен за виновен за сторените кривични дела – „примање награда за противзаконско тргување со влијание“ и за “перење пари“, додека Јанева е ...
сите 254 | | | веќе видена

Нивото на девизните резерви се одржува во сигурната зона, а остварувањата во текот на второто тримесечје, главно се во согласност со очекувањата. Во текот на ...
сите 50 | | | веќе видена

Податоците на компанијата Visa, како светски лидер во полето на бесконтактни трансакции, покажуваат дека секоја трета трансакција на каса која се одвива ...
сите 67 | | | веќе видена

Девет сектори во кои се ангажирани 62% од вкупниот број вработени во стопанството се најмногу погодени од кризата Кризата предизвикана од Ковид-19 пандемијата ...
сите 137 | | | веќе видена

Децата секојдневно нѐ изненадуваат со своите размислувања, капацитети и таленти, и работата со нив е и задоволство, и предизвик. Интересот за Американската ...
сите 7 | | | веќе видена

Вистинските јунаци се познаваат во мака и тие се инфлуенсерите кои треба да ги следиме и на кои треба да им го дадеме нашето внимание и во нормални времиња. ...
сите 76 | | | веќе видена

Мешан медицински тим од државните и приватните клиники во Скопје под водство на д-р Сашко Јовев (Државна Кардиохирургија), д-р Жан Митрев (Клиника Жан Митрев) ...
сите 116 | | | веќе видена

Три акционерски друштва кои котираат на Македонска берза се избрани да учествуваат во проектот на ЕБОР што има за цел да ја зголеми јавната достапност на ...
сите 8 | | | веќе видена

На иницијатива на Министерството за животна средина и заменикот министер Јани Макрадули, компанијата Blueair донираше 18 Прочистувачи на воздух на ЈЗУ ...
сите 2 | | | веќе видена

next