Капитал

Последниве три години МБИ - 10 пораснал кумулативно за дури 111%. Лани ак циите на Комерцијална банка најтргувани, а најголема заработка со оние на Макпетрол ...
сите 14 | | | веќе видена

Неби Хоџа претседател на Стопанската комора на Северозападна Македонија Правната држава и владеењето на правото се есенцијални за нормален развој на ...
сите 43 | | | веќе видена

Поголем финансиски и административен товар за фирмите од самиот износ на парафискалните давачки претставува процесот на поднесување, чекање, прибирање и ...
сите 24 | | | веќе видена

Македонско – израелскиот стартап Exai се придружува на овој тренд: stock options за своите програмери Компанијата која речиси две години работи на македонскиот ...
сите 28 | | | веќе видена

„БАТ“ во Македонија е првата компанија која го добива ова престижно признание Организациите што се дел од системот „Бритиш Американ Тобако Адриа“(БАТ) им се ...
сите 21 | | | веќе видена

Алкалоид“, „ЕВН“,„Интер Партес“, „Novomatic group of companies МК“ , „Прилепска Пиварница“ „Фармахем“ и „Цементарница УСЈЕ“ добија признание за посветеност ...
сите 11 | | | веќе видена

„Изградбата, развојот и одржувањето на дистрибутивната мрежа во регионите каде имаме изградено преносна мрежа , но и во повеќе други региони треба да заврши за ...
сите 30 | | | веќе видена

[freetext] Анета Антова - Пешева претседател на УО на МАСИТ и почесен конзул на Канада во Р.С. Македонија „Потребно е да се промени перцепцијата за нашата ...
сите 13 | | | веќе видена

Стипендијата за студентите од првиот циклус е во висина од 40.000,00 денари, додека стипендијата за студентите од втор циклус е во висина од 60.000,00 денари. ...
сите 7 | | | веќе видена

next