Капитал

Глигор Цветанов, извршен директор на “ Макпрогрес ” Какви очекувања имате за следната 2019 година на ниво на компанија? Какви се проценките за обем на работа, ...
| | веќе видена

Живко Мукаетов, генерален директор и претседател на Управниот одбор на "Алкалоид" Какви очекувања имате за следната 2019 година на ниво на компанија? Проценки ...
сите 2 | | | веќе видена

Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Македонија -Очекувања и проценки за македонската економија за 2019 година? Во услови на функционирање на ...
сите 4 | | | веќе видена

Ректорот на УКИМ, Никола Јанкуловски преку соопштение се обрати, околу целата ситуација со внатрешниот ревизор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Како ...
сите 2 | | | веќе видена

[freetext] Има повеќе области во коишто Македонија треба да ги засили реформите, но најголема слабост на општеството е поделеноста и политичката поларизација, ...
| | веќе видена

Глигор Бишев , претседател на Управен одбор, Шпаркасе банка - Македонија -Како ја оценувате 2018 година според остварените резултати од Вашето работење? ...
сите 8 | | | веќе видена

За ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје 2018 беше успешна година во која претпријатието се посвети на остварување на своите приоритети како што се обезбедување ...
сите 8 | | | веќе видена

[freetext] Ако 2018 година беше година на крупни реформи и поставување на темелите за еден подобар систем, 2019 година треба да биде година во која сериозно ќе ...
сите 27 | | | веќе видена

[freetext] Денес, 25 год. од своето постоење Виталиа е лидер во производството на здрава храна во регионот со портфолио од преку 300 производи кои опфаќаат 11 ...
сите 7 | | | веќе видена

Пратениците Александар Кирацовски и Благоја Трпевски, од владејачкото мнозинство од СДСМ и ДУИ, предложија по скратена постапка да се донесе измените на ...
сите 59 | | | веќе видена

[freetext] ПроКредит е специјализирана банка за мали и средни претпријатија и продолжуваме да работиме со истиот фокус и понатму. Фокусирани сме на финансиска ...
сите 9 | | | веќе видена

[freetext] Она што денес е фабрика со 400 вработени, почнало како мала работилница за локуми и бонбони пред 136 години. Денес производителот на кондиторија ...
сите 4 | | | веќе видена

Минатата недела на универзитетот ЕЛТЕ во Будимпешта се одржа промоција на романот „Резервен живот“ во превод на унгарски од Анамарија Цинеге-Панзова и издание ...
сите 5 | | | веќе видена

На 18.12.2018 година, во училиштето НОВА, беше одржана презентација на проектот „Улогата на чистиот воздух во секојдневието“ - заедничка иницијатива на ...
сите 5 | | | веќе видена

Американскиот секретар за одбрана, Џејмс Матис, поднесе оставка, само еден ден откако претседателот Доналд Трамп објави дека ги повлекува американските војници ...
сите 96 | | | веќе видена

next