Капитал

Народната банка минатата недела ја намали каматата на благајничките записи од 3% на 2,75% и тоа е историски најниско ниво, но интересот на банкарите за овој ...
сите 20 | | | веќе видена

Во првите седум месеци од оваа година компаниите во Македонија добиле поврат на ДДВ од 12,7 милијарди денари, односно над 206 милиони евра, со што во 2018 ...
сите 49 | | | веќе видена

[freetext] Разговаравме со четворица македонски “стартапџии“ од ИКТ сферата, од различни генерации, со различни искуства и развивачи на различни технолошки ...
сите 7 | | | веќе видена

[freetext] Во конзервативното индиско општество, стартапот StayUncle во кој што ко – основач и главен за маркетинг е Блаже Аризанов од струмичко Борисово, им ...
сите 6 | | | веќе видена

[freetext] проф. д-р Александар Николиќ шеф на Одделот за кардиохирургија, “Аџибадем Систина“ “Вградувањето на вештачко срце е голем чекор за македонската ...
сите 2 | | | веќе видена

[freetext] И државата се заинтересира за “групното финансирање“ стартапи Можноста за воведување на овој начин за финансирање во Македонија беше дискутиран на ...
сите 7 | | | веќе видена

[freetext] Од 2008 година досега воведени 84 нови неданочни давачки Иако Македонија е земја што има меѓу најниските даночни стапки во регионот и во Европа, и ...
сите 28 | | | веќе видена

[freetext] Привремените мерки се во форма на тарифни квоти, се однесуваат на 23 категории на производи од челик. За секоја од 23 категории, царинската давачка ...
сите 4 | | | веќе видена

Како признание за брзината и квалитетот на меѓународните плаќања во долари и оваа година Комерцијална Банка АД Скопје е добитник на Best Performance STP ...
сите 24 | | | веќе видена

[freetext] Од 2008 година досега воведени 84 нови неданочни давачки Иако Македонија е земја што има меѓу најниските даночни стапки во регионот и во Европа, и ...
сите 7 | | | веќе видена

Агенцијата наследи големи ненамирени обврски од страна на Владата предводена од ВМРО – ДПМНЕ, и тоа по Програмите за финансиска поддршка од 2014 – та до 2017- ...
сите 3 | | | веќе видена

За многумина економскиот успех на Малта е економско чудо. Од 1960-тите години наваму, до кога Малта била само база на британската армија, земјата доживува ...
сите 13 | | | веќе видена

Банкарскиот сектор во Македонија е многу важен за целокупната економија и оттука сметаме дека преку Македонската банкарска асоцијација, ќе можеме да дадеме ...
сите 17 | | | веќе видена

next