Капитал

Со промената на системот на плати, организирањето на деловните и работни методи, работниците во производство ќе добијат 1500 евра месечно или 18.000 годишно. ...
| | веќе видена

Државниот инспекторат за техничка инспекција Скопје по распишаниот тендер за набавка на теренски моторни возила склучи договор со друштвото за промет и услуги ...
сите 6 | | | веќе видена

И покрај недостатокот на поддршка на администрацијата, американските компании го предводат патот кога станува збор за намалување на емисиите на јаглерод. Еден ...
сите 4 | | | веќе видена

Основниот суд Велес го повлече предлогот за стечај во винарската визба “Повардарие”, откако неколкумина доверители кои на 20 ноември побарале стечај за ...
сите 63 | | | веќе видена

Најголемиот британски синџир за малопродажба Tesco, кој брои 732 продавници, планира да скрати 15 илјади работни места до крајот на следната година, пишува The ...
сите 3 | | | веќе видена

Бакар од рудникот Боров дол ќе се експлоатира идната година и со транспортна лента таа ќе се пренесува во Бучим, објави ТВ24 . Целиот процес ќе биде безбеден и ...
| | веќе видена

Од вчера централните банки на 17 од 19-те земји членки на еврозоната престанаа со издавање на банкноти од 500 евра, соопштуваат АФП и други медиуми . Пред ...
сите 7 | | | веќе видена

Новите бројки од Еуростат покажаа тренд во зголемувањето на бројот на пензионери погодени од сиромаштијата. Во 2017 година, 14,2 проценти од пензионерите биле ...
сите 62 | | | веќе видена

Министерот за трговија на Србија Расим Љаиќ оценува дека ако Приштина наскоро не гио укина царините од 100% на увозот на стоки, долгорочната штета би била уште ...
сите 2 | | | веќе видена

next