Капитал

[freetext] “Суштинските реформи треба да бидат во насока на обид да се справиме со сивата економија која е нелојална конкуренција на регистрираните субјекти, ...
сите 18 | | | веќе видена

[freetext] Светска банка ги детектира можностите и пречките за поголем економски раст “Иако фискалните политики спротивни на економскиот циклус помогнаа да се ...
сите 6 | | | веќе видена

Во моментов македонска Пелистерка можете да најдете на територијата на Софија, Пловдив, Бургас, Велико Трново, Перник, Ќустендил, Созопол, Несебар, Приморско и ...
сите 2 | | | веќе видена

Дваесет и пет компании пријавија вкупно 38 проекти на овогодишниот конкурс за најдобри општествено одговорни практики во организација на Министерството за ...
сите 32 | | | веќе видена

Мегаскандалот Маѓар Телеком е поврзан со сомнежи дека со високоплатени коруптивни договори пред десетина години била спречена либерализација на македонскиот ...
сите 14 | | | веќе видена

Соработката на Завар и Адора резултираше со иновативни дизајнерски решенија во објектите Адора Flatiron и Diamond Garden. Адора инженеринг ...
сите 45 | | | веќе видена

Наместо чекање во ред со цел отворање на сметка или депозит ПроКредит Банка креираше сигурна банкарска платформа каде физичките лица може да аплицираат online ...
сите 6 | | | веќе видена

Обвинителката од СЈО, Лиле Стефанова, побара притвор за осудениот екс премиер Никола Груевски, и за сите други обвинети во предметот „Траекторија“. На ...
сите 50 | | | веќе видена

Руската компанија за гас "Газпром" одлучи дека гасоводот "Турски тек" ќе ја продолжи трасата низ Бугарија, Србија, Унгарија и Словачка. Во овие земји веќе ...
сите 29 | | | веќе видена

Во Роса школото за родителство ќе работи обучен и стручен тим составен од педијатар, гинеколог акушер и патронажна сестра, кои преку многубројни работилници, ...
сите 45 | | | веќе видена

next