Капитал

Лош финансиски менаџмент; затворање продавници и продавање недвижности наместо инвестирање во дигитализација; неспособност да се согледа потенцијалот на онлајн ...
сите 19 | | | веќе видена

Специјалното јавно обвинителство (СЈО) информира дека по спроведена опсежна предистражна постапка, во која се преземени десетина предмети кои се воделе пред ...
сите 252 | | | веќе видена

“Нам ни е донекаде јасно зошто повозрасната група граѓани како што се пензионерите, потешко или никако не го прифаќаат плаќањето со картичка, па дури и ...
сите 12 | | | веќе видена

Даночната реформа на претседателот Доналд Трамп во САД е главната причина за овој остар пад којшто се надоврза на падот од 23% во 2017 година, затоа што ...
сите 60 | | | веќе видена

Банкарите обединети преку Македонската Банкарска Асоцијација (МБА) во која членуваат сите банки во Македонија, на вчерашната седница ги разгледаа предложените ...
сите 30 | | | веќе видена

„Шпаркасе банка Македонија“ е втората македонска банка која ќе и се приклучи на иницијативата на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) за поттикнување на ...
сите 20 | | | веќе видена

Неодамнешната одлука на Владата да одвои 50 милиони евра неповратни пари од државниот буџет за да им исплати 51% од доспеаните неплатени долгови на општините ...
сите 24 | | | веќе видена

Аутомобили Гроуп поддржувач на седмото издание на ‘‘Самитот на Македонија 2025’’ Аутомобили Гроуп, официјалниот импортер и дистрибутер за Jaguar и Land Rover ...
сите 4 | | | веќе видена

Бруто-добивка од 61,52 милиони денари е значително подобрување во однос на минатогодишниот деветмесечен резултат од 40,27 милиони денари. Оперативниот ...
сите 44 | | | веќе видена

Стопанската комора на Македонија, која ги претставува најголемите компании во земјава, вчера попладне одржа вонредна седница на која Управниот одбор и ...
сите 7 | | | веќе видена

По однос воведувањето на прогресивниот данок и целокупната даночна реформа со став излезеСтопанската Комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ, ...
сите 69 | | | веќе видена

Државната енергетска компанија МЕПСО потпиша девет договори за инвестиции во преносната мрежа вредни 18 милиони евра што ќе се финасираат со заемот во износ од ...
сите 44 | | | веќе видена

Стефан Митески е основач на старт-ап компанијата „Systems for enterprise“, која е софтверска компанија што служи како иновациски центар за осигурителната ...
сите 5 | | | веќе видена

next