Успение

  во

  Пред нас е уште еден продолжен викенд. Во петок Македонија го празнува денот на Светите браќа Кирил и Методиј кои се основоположници на словенската писменост ...
  сите 162 | | | веќе видена

  Пред нас е уште еден продолжен викенд. Во петок Македонија го празнува денот на Светите браќа Кирил и Методиј кои се основоположници на словенската писменост ...
  сите 162 | | | веќе видена

  Крива Паланка е источната порта на нашата држава, прекрасен град сместен во пазувите на Осоговските Планини и устието на две реки, Крива Река и Дурачка Река. ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 8 мај. Денеска е Св. апостол и евангелист Јован. Споменот на свети Јован Богослов се празнува во ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Со името на светиот апостол и евангелист Јован се поврзани два празника. Празникот на 21/8 мај, е востановен во чест на чудата што се случувале над неговиот ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Добивме споени викенди периодов, иако на стартот на годината почнавме да губиме празници како Водици, кои се паднаа за викенд. Имавме споен викенд за Велигден, ...
  сите 162 | | | веќе видена

  Оваа година неколку празници се паѓаат во неработни денови, но исто така неколку се со споени викенди, како што беше за Велигден. Наскоро, односно на 24 мај, ...
  сите 107 | | | веќе видена

  Со над сто фотографии, десетици скици и цртежи, во Музеј-галеријата во Кавадарци се претставени средновековните бисери, пештерните цркви „Свети Лазар” во ...
  сите 2 | | | веќе видена