Куранот

  во

  Куполата на џамијата „Нурјагди“, изградена пред 19 години во областа Пурсаклар во Анкара, исто толку време е дом на штрковите коишто внимателно си го чуваат, ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Првата фотографија на која е фотографирана Мека, направена во 1885 година, на аукција беше продадена за 250.000 долари. Фотографијата ја снимил познатиот ...
  сите 4 | | | веќе видена

  По повод рамазанските пости и годинава во организација на делчевскиот градоначалник се одржа традиционалната рамазанска ифтарска вечера. Покрај претставници на ...
  сите 27 | | | веќе видена

  72. издание на Меѓународниот Кански филмски фестивал започна вчера, на 14 мај, и ќе трае до 25 мај, а на него за престижната „Златна палма“ ќе се борат 19 ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Фестивалот ќе го отвори филмот на Џим Џармуш, кој е во главната програма со својата зомби-комедија „Мртвите не умираат“. Кен Лоуч овој пат доаѓа со филмот „Жал ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Речиси 72 отсто од средношколците и студентите од Скопје се согласни дека благосостојбата на едно општество зависи од тоа колку сме толерантни едни кон други, ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Речиси 72 отсто од средношколците и студентите од Скопје се согласни дека благосостојбата на едно општество зависи од тоа колку сме толерантни едни кон други, ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Речиси 72 отсто од средношколците и студентите од Скопје се согласни дека благосостојбата на едно општество зависи од тоа колку сме толерантни едни кон други, ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Фата Хусиќ, која има 111 години и живее во градот Мостар, Босна и Херцеговина, многу е среќна и возбудена бидејќи оваа година по 104 пат по ред пости за време ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Фата Хусиќ, која има 111 години и живее во градот Мостар, Босна и Херцеговина, многу е среќна и возбудена бидејќи оваа година по 104 пат по ред пости за време ...
  сите 33 | | | веќе видена