Врз основа на утврдениот режим на сообраќај за стариот дел од град Охрид и Правилникот за издавање на картички за движење на моторни возила во стариот дел на ...
сите 7 | | | веќе видена

Согласно донесената одлука на Советот на Општина Охрид за измена на режимот на сообраќај, автобусите симнувањето и качувањето на туристите, организираните ...
сите 8 | | | веќе видена

Предлог одлуката за изменување и дополнување на буџетот на единицата на Локалната самоуправа- Охрид за 2019 год. Ги разбранува страстите на советниците од ВМРО ...
сите 14 | | | веќе видена

Зонското паркирање и висината на цените за користење на јавниот паркинг простор беа дел од денешните точки на Дневен ред на градскиот совет. Со новиот летен ...
сите 15 | | | веќе видена

Прекината дваесет и осмата седница на советот на Општина Охрид, поради тепачка помеѓу двајца советници. Од СВР Охрид потврдуваат, и информираат дека лицето ...
сите 5 | | | веќе видена

Ве известуваме дека од денес, 10.06.2019 година, (понеделник), Општина Охрид ќе започне со изведување на градежни активности за обележување на хоризонтална ...
сите 9 | | | веќе видена

Претстава зборува за последносто интервју на финалните четири кандидати за висока позиција во голема интернационалана компанија. Во оваа приказна, преку ...
сите 7 | | | веќе видена

Владата го распиша тендерот во вредност од 15,3 милиони евра за изградба на трите нови патартини „Кадрифаково“ и „Преод“ на автопатот Миладиновци – Штип, како ...
сите 24 | | | веќе видена

Викендов во Скопје се одржа 9-та Републичка фолклорна ревија на песни,музика и игри.На ревијата учествуваа 25 здруженија од републикава со 554 музичари и ...
сите 7 | | | веќе видена

next