Бројот на читатели константно се зголемува а во рамките на нашите можности и доделените средства од Министерството за култура континуирано набавуваме нови ...
сите 11 | | | веќе видена

Во согласност со Годишната програма на Секторот за туризам и локален економски развој предвидено e субвенционирање на уплатената такса за привремен престој на ...
сите 6 | | | веќе видена

По неодамнешниот снимен јавен настап на Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Охрид во кое беа изнесени низа неточни реченици и со ништо непоткрепени обвинувања должни ...
сите 9 | | | веќе видена

Пропаѓа нумизматичката збирка која содржи 1700 монети од античкиот период па се до 17 век, повторно предупредува Даница Бачева ,археолог нумизматичар и автор ...
сите 2 | | | веќе видена

Подготовките за големиот христијански празник Богојавление-Водици се при крај. Спасувачките екипи од Црвен крст Охрид и годинава ќе бидат на ниво на задачата, ...
сите 367 | | | веќе видена

Низ Вевчанските улички продефилираа василичарите со карневалски маски. Традицијата продолжи со дефилето на маски преку кои се прикажаа актуелните политички ...
сите 23 | | | веќе видена

Членките на ЖЦ Бисера и оваа година за време на Божиќните празници ги посетија старите лица во Геријатриското одделение при градската болница Охрид. Пријатно ...
| | веќе видена

Заради најавените минусни температури во наредните денови апелираме и ги потсетуваме граѓаните на општина Охрид, куќните совети и сопствениците на деловните ...
сите 87 | | | веќе видена

Холандскиот пазар којшто е еден од првите и најлојални туристички пазари на Македонија продолжува да расте. Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на ...
сите 23 | | | веќе видена

Координативното тело на кинолошки одгледувачи, излагачи и одговорни сопственици на расни кучиња како директно засегната страна во дел од предложените законски ...
сите 31 | | | веќе видена

next