На дневен ред на градскиот Совет денеска беа разгледувани и усвојувани финансиските извештаи од сработеното на јавните претпријатија за изминатите 6 месеци. ...
сите 6 | | | веќе видена

Потребата од нова градинка станува актуелна во перидот кога стартуваат уписите во оваа година. Родителите се се повеќе заинтересирани децата да им бидат ...
сите 10 | | | веќе видена

Локалната самоуправа и градоначалникот Стојаноски не се грижат ниту за изнаоѓање форми за поефикасно и поекономично одвивање на образовниот процес, ниту за ...
сите 7 | | | веќе видена

Новиот повик за субвенционирање евтини авиолинии со изменети услови кои ќе треба да ги исполнат авиокомпаниите што ќе достават понуди. Денеска Владата усвои ...
сите 11 | | | веќе видена

На детската градинка „Развигорче“ во Охрид ќе се заменува кровот со што целосно ќе биде завршена реконструкцијата на овој објект. Инвестицијата е во износ од ...
сите 3 | | | веќе видена

Диајбетичарите од Струга кои користат инсулинска терапија реагираат на неквалитетен инсулин и апарати за мерење на шеќер во крвта. Иво Дукоски и Минир Зиба, ...
сите 9 | | | веќе видена

Над 200 деца на возраст од 7 до 12 години неколку дена ќе играат фудбал на охридскиот СРЦ „ Билјанини извори. 90 проценти од охриѓанчињата кои се вклучија во ...
сите 31 | | | веќе видена

Светски пливачки ѕвезди ќе пливаат на Меѓународниот пливачки маратон на 10 км во Охрид на 19 август. Во машка конкуренција ќе пливаат маратонските пливачи, ...
сите 39 | | | веќе видена

Младите во Охрид се жртва на манипулациите на СДСМ и градоначалникот Јован Стојаноски. Излезе на виделина лажната перспектива за младите и божемното ...
сите 10 | | | веќе видена

Масовен или елитен? Кон каков туризам треба да се стреми градот? Според туристичките работници Охрид заслужува да биде монденско туристичко место. Со сите ...
сите 30 | | | веќе видена

Охриѓани и туристите ќе добијат рекреативна пешачка патека од градската Саат кула до ОУ „Св. Сава“. Современата патека ќе биде во должина од 325 метри и ќе има ...
сите 9 | | | веќе видена

next