Заврши тендерската постапка за набавка на специјално товарно возило за подигање отпад од подземни контејнери. Станува збор за возило со хидраулика, со кука кое ...
сите 2 | | | веќе видена

Повеќе од 100 учесници, претставници од приватен сектор и институции за промоција и поддршка на туризмот од неколку земји од регионот, учествуваа на ...
сите 23 | | | веќе видена

Општина Охрид и Дебарско кичевската епархија доделија 120 хуманитарни пакети наменети за социјално ранливите семејства од подрачјето на општината. Заедничката ...
сите 9 | | | веќе видена

Возбуда, спомени и солзи радосници кај охриѓани предизвика изработениот Рибарски алманах. Алманахот во дигитална форма со колекција од 150 рибари од охридскиот ...
сите 13 | | | веќе видена

Повеќе не важи впишувања на казнени негативни поени за возачите кои ќе направат сообраќаен прекршок. Возачите ќе плаќаат парична казна наместо досегашната ...
сите 37 | | | веќе видена

По цели 19 години, во државава ќе се организира Попис. Изгласан е Законот за кој се вршеше расправа се до 15 јануари. Владејачката коалиција предводена од СДСМ ...
сите 106 | | | веќе видена

Огромен успех на Бреинобреин Центарот за развивање животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид на шестиот Интернационален Бреинобреин натпревар кој се одржа на 9 ...
сите 7 | | | веќе видена

Она што е позитивен пример не треба да го менуваме и сметам дека второто полугодие ќе продолжи да се спроведува со комбинираниот модел и дека оваа учебна ...
сите 282 | | | веќе видена

Инвестиции во подобра спортска инфраструктута за ова година најавуваат од Агенцијата за млади и спорт. Планираат повеќе проекти во подобрување на условите за ...
сите 23 | | | веќе видена

Оперативните служби на Ј.П.„Охридски Комуналец„ со полни раце работа после паднатиот снег. Се санираат крошните од дрворедите по ул.„Партизанска“ и „Булевар ...
сите 2 | | | веќе видена

Во последниот Нацрт извештај на УНЕСКО за состојбата со природното и културното наследство на Охридскиот регион стои дека во временски период од три години, ...
сите 13 | | | веќе видена

next