Јавното претпријатие за државни патишта го објави тендерот за докомплетирање на проектната документација за делницата долга 57 километри, за која државата за ...
сите 18 | | | веќе видена

Охрид сеуште трчаТ. И по завршувањето на третото издание на Атлетскиот викенд Охрид трчаТ коментарите не стивнуваат, а импресиите се сеуште силни. И покрај ...
| | веќе видена

Охридските плажи ова лето ќе работат на црно. На прагот на туристичката сезона плажите се уште не се издадени под концесија. Иако владата најави дека им ги ...
сите 10 | | | веќе видена

Општините Дебрца, Струга и Вевчани на трајно користење доби универзален ровокопач, со придружна опрема хидрауличен чекан и даска за снег марка Hidromec. ...
сите 5 | | | веќе видена

Општина Охрид во рамките на своите редовни активности, а согласно својата политика за примена на највисоки стандарди за заштита на животната средина, ...
сите 11 | | | веќе видена

До каде е постапката и дали функционира шинтерската служба во надлежност на ЈП Охридски Комуналец беше точка со која на барање на опозцијата беше надополнет ...
сите 6 | | | веќе видена

Сергеј Костовски ученик во четврта година во ДСУ Спортска Академија - второ место на 10 Меѓународен фестивал во проза и поезија „Станислав Препрек“ и трето ...
сите 4 | | | веќе видена

Со адаптација на улицата „Македонија“ во пешачка зона, ќе се обезбеди поинаков спој меѓу езерото, луѓето и урбаниот дел на градот. Стратешките определби на ...
| | веќе видена

Универзитетската Клиника за хематологија-Скопје ги информира граѓаните дека за време на одржување на Охрид Трчат 2 Јуни со почеток во 8.00 часот, може да се ...
сите 8 | | | веќе видена

next