25 милиони евра изнесува долгот на Општина Охрид, покажале сеопфатните анализи на Секторот за финансии при локалната самоуправа. Скоро половина од долгот ...
сите 56 | | | веќе видена

На 16-та седницата на Советот на општина Дебрца, советниците едногласно ја изгласаа предлог одлуката за доделување на помош за лекување на Сара Настеска во ...
сите 70 | | | веќе видена

За прв пат по една година од формирањето на новата постава на ЛС пред советниците беше ставен на усвојување нацрт урбанистичкиот план за УЗ 2, УБ 2.3 , опфат 5 ...
сите 123 | | | веќе видена

За обесштетување од невремето кое беснееше на охридското крајбрежје на 17ти март годинава ќе одлучува посебна комисија формирана во Владата. Елаборатот за ...
сите 28 | | | веќе видена

На присутните спортски новинари и бројните гости топло добредојде им посака првиот човек на Охрид, градоначалникот проф. д-р Јован Стојаноски, кој им посака ...
сите 3 | | | веќе видена

Градоначалникот на Охрид, Јован Стојаноски денеска во општинската зграда ги прими мажуретките од генерацијата '99 - '09 кои ќе се дел од Европскиот КУП што ...
сите 9 | | | веќе видена

Транспортерите, увозниците, извозниците, производителите и шпедитерите може да аплицираат за добивање уверение за овластен економски оператор. Со уверението ...
сите 7 | | | веќе видена

Владата на РМ обезбеди повеќе од шест милиони денари за обесштетување од претрпените штети од јулскиот земјотрес во Охрид од минатата година. Со ова за ...
сите 14 | | | веќе видена

Последната регата за оваа сезона со хуманитарна цел. Котизацијата за учество како и донации од едриличарските тимови ќе бидат наменети за помош за лекување на ...
сите 89 | | | веќе видена

Археолози од Сај Арк на македонските колеги и архитекти им ги презентираа методите и технологиите кои ги користат при дигитализирање на културното наследство. ...
сите 4 | | | веќе видена

На состанокот на управниот одбор на Унијата на општини, што вчера се одржа во градот Гебзе, во Турција, беа разгледувани можностите за соработка помеѓу ...
сите 3 | | | веќе видена

next