Секоја година „Гете Институтот“ во соработка со германската амбасада следејќи ги достигнувањата на наставниците и секако нивните усовршувања во текот на целата ...
сите 14 | | | веќе видена

Охрид е подготвен за вториот камп на фондацијата Реал Мадрид. Кампот е наменет за деца помеѓу 7 и 17 години, кои ќе стекнат непроценливо фудбалско искуство од ...
сите 20 | | | веќе видена

За прв пат Охрид доби целосна етнолошка поставка во рамките на Музејот Куќата на Робевци. Збогатена е богата постоечка збирка од археолошки артефакти со над ...
сите 2 | | | веќе видена

Од 200 пријавени кандидати од целиот свет Фондот за природа Преспа – Охрид или ПОНТ беше избран како победник на наградата Pathfinder за 2018 година која се ...
сите 4 | | | веќе видена

Министерството за транспорт и врски треба да го преземе првиот чекор за реконструкција на оштетувањата на градското пристаниште во Охрид. Локалната е волна да ...
сите 7 | | | веќе видена

Во Охрид и Дебрца се навреме завршени сите проекти за кои беа обезбедени средства од Југозападниот плански регион и општините. Министерот за локална ...
сите 50 | | | веќе видена

Годинава се навршуваат 10 години од оформувањето на одделението за превенција при СВР Охрид кое, со својата работа, заедно со Канцеларијата за односи со ...
сите 4 | | | веќе видена

Во Куќата на Уранија- МАНУ, свечено беше отворена изложбата на фотографии „По трагите на светите Кирил и Методиј”. На свеченоста, во името на организаторите, ...
сите 8 | | | веќе видена

next