Во охридскиот кафе бар Shilla, утре со почеток во 20:00 часот ќе се одржи охридската промоција на книгата „Македонскиот стрип во изданијата на новосадски ...
сите 8 | | | веќе видена

Мирко, Лидија и Марко Вујисиќ се академски сликари од Скопје кои имаат изложба на ликовни дела во Музејот на Робевци. Станува збор за членови од исто уметничко ...
сите 2 | | | веќе видена

Никако да се стави крај со појавата на кучиња скитници. Напротив, во овие летни денови кучињата ги има во се поголем број. Деновиве, се забележува глутница од ...
сите 14 | | | веќе видена

Белиот лебед ја загуби битката со прекумерната урбанизација и девастација на охридското крајбрежје. Својот последен танц го одигра на звуците на лебедово ...
сите 14 | | | веќе видена

Во понеделник (06.08.2018), во мала сала на општина Охрид ќе се одржи основачко собрани на ФК „Охрид“. За таа цел се повикуваат сите заинтересирани лица, ...
сите 15 | | | веќе видена

Со звуците и танцот на ориенталната труска музика во Охрид гостуваше Балканскиот караван од општина Кучукчекмеџе од Република Турција. Шеесетина уметници ...
сите 3 | | | веќе видена

На 2 август, на Охридското езеро ќе се одржи официјалната, прва трка на Македонскиот Куп во далечинско пливање. Од почетокот на пријавувањето на учество до ...
сите 28 | | | веќе видена

Градските советници денеска во општинската зграда влегуваа низ огромен банер на кој пишуваше МОРАТОРИУМ. Влезот го преуредија активисти од Граѓанската ...
сите 37 | | | веќе видена

next