Белиот лебед ја загуби битката со прекумерната урбанизација и девастација на охридското крајбрежје. Својот последен танц го одигра на звуците на лебедово ...
сите 14 | | | веќе видена

Во понеделник (06.08.2018), во мала сала на општина Охрид ќе се одржи основачко собрани на ФК „Охрид“. За таа цел се повикуваат сите заинтересирани лица, ...
сите 15 | | | веќе видена

Со звуците и танцот на ориенталната труска музика во Охрид гостуваше Балканскиот караван од општина Кучукчекмеџе од Република Турција. Шеесетина уметници ...
сите 3 | | | веќе видена

На 2 август, на Охридското езеро ќе се одржи официјалната, прва трка на Македонскиот Куп во далечинско пливање. Од почетокот на пријавувањето на учество до ...
сите 28 | | | веќе видена

Градските советници денеска во општинската зграда влегуваа низ огромен банер на кој пишуваше МОРАТОРИУМ. Влезот го преуредија активисти од Граѓанската ...
сите 37 | | | веќе видена

Мирослав Котевски , претседателот на Здружението „ Стар Лагадин“ истакна ние се бориме против Општиот акт за село Лагадин кој беше донесен од општината во ...
сите 40 | | | веќе видена

Општина Охрид не оди кон светла иднина, нема јасна цел и стратегија. СДСМ не води транспарантен процес на донесување одлуки почитувајќи ги интересите на ...
сите 13 | | | веќе видена

Јане Петков од Петрич, Бугарија, познат како „човекот амфибија“ денеска во Охридското езеро постави нов светски рекорд во пливање врзан со ланци и во вреќа. ...
сите 6 | | | веќе видена

Презентирана опремата за дејствување на двата Центри во Охрид и Поградец за спасување на планина и на вода. Опремата за брзи интервенции во ризични ситуации е ...
сите 5 | | | веќе видена

Јане Петков е кондиционо подготвен утре да постави нов светски Гинисов рекорд во водите на Охридското езеро. Тој ќе плива 3,5 км со врзани раце и нозе во ...
сите 38 | | | веќе видена

next