Владата ја усвои програмата за потребите од специјалистички и супспецијалистички кадар, согласно со мрежата на здравствени установи (2019-2022). За 2019 година ...
сите 64 | | | веќе видена

Преку развивање на одржлив менаџмент и изработка и имплемантација на акциони планови за менаџирање на еко системот на Охрид-Преспа биосферниот резерват, како и ...
сите 18 | | | веќе видена

Од охридската Општа болница денеска се огласија со соопштение во врска со починатата 29-годишна родилка која по породувањето со „царски рез“ во охридската ...
сите 29 | | | веќе видена

„Каде е пиштолот?“ е модерен сатиричен текст со силна егзистенцијалистичка позадина, создаден во седумдесеттите години од минатиот век. Во својата срж текстот ...
| | веќе видена

Поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на службена положба и овластување“, полициската станица од Струга поднесе кривична ...
сите 171 | | | веќе видена

По десетти пат, во прекрасниот амбиент на Вевчани, се одржува Меѓународната ликовна колонија „Вевчански видувања“, што традиционално ја организира познатиот ...
сите 30 | | | веќе видена

Викендов во Струга се одржаа 24-те Регионални спортски пензионерски натпревари од ју-гозападниот регион.На натпреварите учествуваа окоу 300 пензионери од ЗП ...
сите 6 | | | веќе видена

19 години Охрид, Струга и Поградец наизменично организираат прослава на овој датум. Годинава во фокусот e прашањето, колку навистина имаме причина за славење ...
сите 41 | | | веќе видена

Изминатава работна седмица екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец“ беа максимално ангажирани во подигнување на степенот на јавна чистота и јавно зеленило во градот ...
сите 7 | | | веќе видена

next