Заменик градоначалникот на Охрид, Константин Георгиевски денес имаше протоколарна средба со претставници од Советот на словенечкиот град Пиран. Гостите кои ...
сите 5 | | | веќе видена

Секретарот на општина Охрид Игор Бежоски денеска прими ветерани од културно уметнички друштва од бившите југословенски простори кои учествуваа на фестивалот ...
сите 5 | | | веќе видена

На каналот Студенчишта и оваа летна сезона ќе нема одбележени паркинг места каде што ќе се врзуваат пловните објекти. Сопствениците и понатака ќе се снаоѓаат ...
сите 3 | | | веќе видена

Денес градоначалникот Јован Стојаноски оствари средба со ополномоштениот амбасадор на Австралија во нашава земја, Џулија Фини. Австралиската амбасадорка се ...
сите 7 | | | веќе видена

Сопствениците на рибници ќе бидат субвенционирани за производство на риби. Ќе добиваат средства за изградба на нови и реконструкција на постојните риболовни ...
сите 22 | | | веќе видена

После милиони години постоење најстарото и најбистрото езеро во Европа денес се соочува со бројни предизвици. Прекумерната урбанизација, неводење грижа за ...
сите 29 | | | веќе видена

Улицата Кеј Македонија затворена за сообраќај освен за велосипедисти и пешаци од плоштадот до пресекот со Ванчо Николески. Од Ванчо Николески која улица ќе ...
сите 3 | | | веќе видена

Угостителски објекти на ул. Коста Абраш поставуват урбана опрема маси и столици на тротоарот и на самата улица спротивно на законските одредби и на одлуките на ...
сите 15 | | | веќе видена

Црвено светло за аларм е вклучено, Центарот за јавно здравје ќе го испитува пристуството на видот на комарците на охридското крајбрежје кое ја пренсеуваат ...
сите 7 | | | веќе видена

Започна бербата на црешата во охридско, а овоштарите се загрижени за квалитетот на годинешниот род и за пласманот. Одгледувачите на црешови насади се соочија ...
сите 2 | | | веќе видена

Дел од угостителите продолжуваат со лошото поведение од минатаото непочитувајќи ја Програмата за поставување урбана опрема. Новата локална самоуправа и ...
сите 5 | | | веќе видена

next