Се повеќе се нарушува здравствената состојба кај децата. Нема време за чекање туку сериозен пристап во надминување на состојбите, предупредуваат педијатрите. ...
сите 2 | | | веќе видена

На 8 и 9 август на Плаошник православните верници масовно го посетуваат храмот на Св. Климент Охридски и Св. Пантелејмон. Традиционално на овој ден се ...
сите 4 | | | веќе видена

Претставата „Девојчето со жиците“ припаѓа на „Охридско лето“ како спој на театар и музика што е и самиот концепт на фестивалот. Претставата зборува за ...
сите 7 | | | веќе видена

Aкцијашите од охридското здружение „Брег на младоста“прогласени за најдобри меѓу акцијашите од поранешна Југославија. Тие од 22 до 29 јули учествуваа во ...
сите 20 | | | веќе видена

Во охридскиот кафе бар Shilla, утре со почеток во 20:00 часот ќе се одржи охридската промоција на книгата „Македонскиот стрип во изданијата на новосадски ...
сите 8 | | | веќе видена

Мирко, Лидија и Марко Вујисиќ се академски сликари од Скопје кои имаат изложба на ликовни дела во Музејот на Робевци. Станува збор за членови од исто уметничко ...
сите 2 | | | веќе видена

Никако да се стави крај со појавата на кучиња скитници. Напротив, во овие летни денови кучињата ги има во се поголем број. Деновиве, се забележува глутница од ...
сите 14 | | | веќе видена

Белиот лебед ја загуби битката со прекумерната урбанизација и девастација на охридското крајбрежје. Својот последен танц го одигра на звуците на лебедово ...
сите 14 | | | веќе видена

next