Пред нас е клучен период во кој се очекува пикот на ширење на вирусот и затоа токму сега е потребна уште поголема одговорност од сите нас, порача на денешната ...
сите 164 | | | веќе видена

Една од најпрестижните болници во Јапонија упатила извинување поради тоа што 40 лекари, кои во неа стажираат, биле заедно на прослава, после што 18 од нив биле ...
сите 7 | | | веќе видена

Денеска, на Меѓународниот ден на Ромите, повторно забележуваме дека Ромите и понатаму се соочуваат со континуирани тешкотии во остварувањето на правата во ...
сите 64 | | | веќе видена

Владата на Република Македонија на денешната 38-ма седница на предлог на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика дозволи ...
сите 503 | | | веќе видена

Земјоделците што имаат работни обврски на своите земјоделски површини на фармите, а кои се наоѓаат во атарот на селото во кое живеат, можат да се движат за ...
сите 503 | | | веќе видена

Северна Македонија стана полноправна членка на НАТО на 27 март, со што завршија нејзините речиси тридецениски напори за зачленување во Алијанстата, кои ...
сите 21 | | | веќе видена

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на ...
сите 15 | | | веќе видена

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС донесе заклучок да упати неколку барања до Владата. Овие барања, како што наведуваат, произлегуваат ...
сите 65 | | | веќе видена

Пред 27 години нашата државност, посебност, нашиот идентитет и култура беа признаени и верификувани од целата меѓународна јавност, од целиот свет., напиша ...
сите 26 | | | веќе видена

„Пандемијата го промени светот, ги смени односите меѓу луѓето, воведе нови правила во комуникацијата. И не само во директната комуникација, го смени начинот на ...
сите 75 | | | веќе видена

работените во Општина Чешиново-Облешево денеска не се на работните места откако вчера официјално беше соопштено дека градоначалникот Горанчо Крстев е позитивен ...
сите 72 | | | веќе видена

Владата од денеска почнува со серија информативни видеосесии „КОВИД-19, прашања и одговори“, поврзани со актуелната состојба со здравствено-економската криза ...
сите 90 | | | веќе видена

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија ...
сите 28 | | | веќе видена

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи, во улога на Национален координатор за распределба на странска помош во земјава ...
сите 50 | | | веќе видена

Дополнителните мерки за ограничување на движењето на граѓаните согласно Одлуката за забрана за движење на граѓаните во целата територија на државата, односно ...
сите 503 | | | веќе видена

next