Правдико

Врз основа на член 25 став 6 од Деловникот на Уставниот суд на Република Северна Македонија („Службен весник на Република Македонија“ бр.70/1992 и „Службен ...
сите 12 | | | веќе видена

Врз основа на член 25 став 6 од Деловникот на Уставниот суд на Република Северна Македонија („Службен весник на Република Македонија“ бр.70/1992 и „Службен ...
сите 12 | | | веќе видена

Врховниот судија Наќе Георгиев и судијата од Граѓанскиот суд во Скопје, Антоанета Димовска се избрани за нови членови на Судскиот совет на непосредните ...
сите 44 | | | веќе видена

Врховниот суд на Република Северна Македонија на денешната Општа седница утврди Начелен став за акредитациите на медиумите во врска со одобренијата за снимање ...
сите 43 | | | веќе видена

Врз основа на член 25 став 6 од Деловникот на Уставниот суд на Република Северна Македонија („Службен весник на Република Македонија“ бр.70/1992 и „Службен ...
сите 4 | | | веќе видена

Денеска (17.07.2023) Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди до надлежното јавно обвинителство поднесе кривична ...
сите 60 | | | веќе видена

Со полагање на свежо свеќе пред бистите на Коле Канински и Јосиф Христовски Ѕвончарот пред Апелациониот суд во Битола, денес битолските адвокати традиционално ...
сите 4 | | | веќе видена

Врз основа на член 25 став 6 од Деловникот на Уставниот суд на Република Северна Македонија („Службен весник на Република Македонија“ бр.70/1992 и „Службен ...
сите 42 | | | веќе видена

Сексуалното насилство претставува комплексен социолошки, криминолошки, казнено – правен и општествен проблем. Под општиот поим на сексуално насилство се ...
сите 2 | | | веќе видена

Врз основа на член 25 став 6 од Деловникот на Уставниот суд на Република Северна Македонија („Службен весник на Република Македонија“ бр. 70/1992 и „Службен ...
сите 13 | | | веќе видена

Мисијата на ОБСЕ во Скопје (во натамошниот текст: „Мисијата“), во рамките на својот програмски мандат за поддршка на државата домаќин за остварување на ...
сите 5 | | | веќе видена

Врз основа на член 25 став 6 од Деловникот на Уставниот суд на Република Северна Македонија („Службен весник на Република Македонија“ бр.70/1992 и „Службен ...
сите 17 | | | веќе видена

Отворени работни позиции во КШМК-Бт ТЕХНИЧАР ВО ОДРЖУВАЊЕ Припаѓа во Одделот за производство. Му одговара на Раководителот на одржување. Секојдневните работни ...
| | веќе видена

Владата на денешната седница усвои сет мерки со кои ќе ја подобрува безбедноста на информациските системи во институциите. Како што соопштија од владината ...
сите 108 | | | веќе видена

next