Правдико

Јавниот обвинител на Република Македонија, Љубомир Јовески, свика седница на Стручниот колегиум на јавните обвинители на кој тема ќе биде иднината на истрагите ...
сите 94 | | | веќе видена

Комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент побара претпристапните фондови, ИПА 3, да можат да бидат суспендирани ако не се почитува владеењето на ...
сите 3 | | | веќе видена

Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција ја извести јавноста за досегашните преземени дејствија за бегството на осуденикот ...
сите 21 | | | веќе видена

Мрежата и информациските системи, а пред сè интернетот, играат суштинска улога во олеснувањето на прекуграничното движење на стоки, услуги и луѓе. Поради таа ...
сите 10 | | | веќе видена

На денешната владина седница се усвои новиот Оперативен план за варботување за 2019 година, за кој издвоивме рекордни 1,1 милијарда денари што е највисок износ ...
сите 44 | | | веќе видена

Здружението на новинарите на Македонија реагира на последните измени на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ЗААМУ) и на Изборниот законик, кои ...
сите 33 | | | веќе видена

Факт е дека сите политички партии се согласија за формирањето на СЈО. Неговото минизирање сега, како што прочитав во одредена медиумска презентација дека ...
сите 27 | | | веќе видена

Правните и физичките лица можат да вложуваат во недвижности и хартии од вредност во странство со преминувањето на земјата во втората фаза од Спогодбата за ...
сите 14 | | | веќе видена

Оваа брошура треба да ве упати во основните правила и процедури за регистрација, утврдување и плаќање на персоналниот данок на доход и изготвување на Годишна ...
сите 3 | | | веќе видена

Во кривичниот суд со презентирање на телефонски разговори и СМС-пораки, денеска продолжи судењето за предметот „Монструм“ за петкратното убиство кај Смилковско ...
сите 3 | | | веќе видена

next