СДСМ: Вршителот на должноста претседател е должен да овозможи формирање влада

Парламентарното мнозинство избрано на легитимни избори од околу 700.000 граѓани ќе постапи според уставните должности и ќе ги избере новиот собраниски претседател и новата реформска Влада, порачува СДСМ. Партијата повикува дека државата мора без одложување да профунционира за граѓаните, кои четири месеци чекаат да се реализира нивната јасно изразена волја за промени. „Трајко Вељаноски и ...

⇐ DailyБриф ⇒