Бездомнците да побараат сместување во Момин поток, центарот работи 24/7

Пукнтот за бездомни лица до завршување на ладниот бран ќе биде отворен 24 часа, за да им излезе во пресрет на лицата во ладните денови кога температурите паѓаат под нулата. Во него има тимови коишто со возило ги преземаат бездомниците од местата каде што се лоцирани. Бездомниците може да го повикаат тимот на телефонскиот број 3139-578 во Дирекцијата на Црвениот крст на град Скопје. Овој пункт за ...

⇐ DailyПозитив ⇒