Позитив

Во рамките на извештајот со којшто агенцијата „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на нашата земја на „ББ-“, со стабилен изглед, од Агенцијата се ...
сите 97 | | | веќе видена

Народната банка постојано ги разгледува релевантните прашања во врска со крипто-средствата, вклучително и нивниот третман во глобални рамки. Имајќи ја предвид ...
сите 70 | | | веќе видена

Гасоводот Истмед-Посејдон ќе пренесува гас од Израел до Европа преку Кипар, Грција и Италија. Ова е проект кој сè уште е во рана фаза на развој, но и покрај ...
сите 8 | | | веќе видена

Со години Западен Балкан е еден од најпогодените регионите во Европа од загадувањето на воздухот. Градовите во овој регион честопати се на врвот на листите со ...
сите 50 | | | веќе видена

Како член на Енергетската заедница , Северна Македонија има обврска да усогласи одредени национални закони за енергетика, клима и животна средина со ...
сите 13 | | | веќе видена

Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива одржа онлајн презентација на резултатите од петтата годишна проценка на деловното опкружување во ...
сите 193 | | | веќе видена

Проектот „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ е поддржан од УСАИД и е спроведуван заедно со партнерство со четирите најактивни стопански комори. Базна ...
сите 25 | | | веќе видена

Во организација на Здружението Изгрејсонце со поддршка на Green European Foundation – GEF, се одржа онлајн вебинар во рамки на проектот „Трансформација кон ...
сите 4 | | | веќе видена

Советот на град Скопје расправа за новиот буџет, односно за средствата со кои ќе располага градската администрација предводена од Петре Шилегов во последната ...
сите 18 | | | веќе видена

Се одржа презентација на наодите од анализата на можностите за финансирање на ланците на добавувачи на Проектот на УСАИД за факторинг спроведен од Фактор ...
сите 16 | | | веќе видена

Проектот Партнерство за подобра бизнис регулатива, петта година по ред ќе го спроведе анкетното истражување за бизнис опкружувањето во Северна Македонија. ...
сите 4 | | | веќе видена

Веќе со децении знаеме дека согорувањето на фосилни горива и ослободувањето на големи количини на стакленички гасови во атмосферата доведува до глобална ...
сите 136 | | | веќе видена

next