Се бараат измени во Законот за лица со посебни потреби

Родители на деца со посебни потреби од вчера поставија шатори пред македонското Собрание. Велат дека ќе останат до сабота. Апелираат државата да им излезе во пресрет, за да им се подобрат условите за живот на нивните најмили. Бараат отворање на дневни центри и вработување на соодветен персонал. Министерот за труд и социјална политика Ибрахими, им порача дека барањата адресирани до Министерството ...

⇐ DailyМРТ ⇒