Студенти

Тринаесет годишниот Дамеин, речиси челиот свој живот го поминал во згрижувачки семејства. Меѓутоа, само на осум години неговите бубрези почнале да откажуваат. ...
сите 6 | | | веќе видена

Близнаци На вас сигурно ви е најдосадно. Ако успеете Стрелецот да го скарате со професорот, земете пуканки и уживајте во програмата.Секако вклучете се малку во ...
сите 62 | | | веќе видена

Студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика кои учествуваа на Меѓународниот гастро-туристички фестивал во Ниш, Република Србија, освоија 8 златни, 4 ...
сите 4 | | | веќе видена

По втор пат оваа година во Македонија се одржа Adobe Certified Associate (ACA) натпреварот, на кој се натпреваруваа средношколци од град Скопје. Во денешното ...
сите 7 | | | веќе видена

Во Германија многу луѓе живеат под кирија, затоа што недвижниот имот е скап и е невозможна мисија за многумина. Власта не може да го запре растот на кириите, ...
сите 23 | | | веќе видена

Не сум херој. Тоа ми беше работа. Да не го направев тоа, ќе ми дадеа отказ. Како ќе најдев работа после тоа, рекол Олексиј Ананенко, еден од тројцата инженери ...
сите 59 | | | веќе видена

Само на Истра во Хрватска издадени се дозволи за повеќе од 6.000 странски работници. Се бараат работници за туризам и градежништво. За Пореч имало највеќе ...
сите 6 | | | веќе видена

Гласот на Америка Кога растела, Камил Робертс секогаш гледала на науката како нејзина иднина и идна професија. Нејзините родители, и обајцата доктори по наука ...
сите 6 | | | веќе видена

Според експертите, во Мексиканскиот залив ова лето би можело да настане една од најголемите „мртви зони“ забележани во поновата историја. „Мртвата зона“ е ...
сите 3 | | | веќе видена

Сочувана глава на волк од леденото доба, кој најверојатно починал пред 40.000 години, пронајдена е во Сибир. Поради студот и мразот, остатоците се во совршена ...
сите 9 | | | веќе видена

Во Србија е претставена програма „Студирај во Србија“ на преставници на 20 држави од Европа и Азија. Странски студенти пристигнуваат во Србија само доколку ...
сите 10 | | | веќе видена

Во организација на „Здружение на прехранбена технологија во Србија“ одржано е 7 национално натпреварување во креирање на иновативни прехранбени производи – ...
сите 2 | | | веќе видена

Во срцето на озлогласената Зона на исклучување во Чернобил лежи смртоносен радиоактивен објект кој некогаш можел да убие човек за само три секунди. И денес ...
сите 59 | | | веќе видена

next