Студенти

Управата на американската социјална мрежа „Фејсбук“ соопшти дека по грешка му забранила на Музејот за уметност и историја во Женева да користи слики од статуи ...
сите 10 | | | веќе видена

Компанијата Fintel Energija донесе одлука за стартување проекти за изградба на нови паркови на ветер, меѓу кои се наоѓа и проект за развој на најголемиот парк ...
сите 5 | | | веќе видена

Профеорка на вратата од својот кабинет поставила листа со изговори кои не треба да ги изговараат студнетите за време на испитот. Некои студенти во текот на ...
сите 2 | | | веќе видена

Фејсбук денеска им забрани на четири вооружени групи од Мјанмар, да ја користат платформата за социјални медиуми, нарекувајќи ги „опасни организации“. Четирите ...
сите 8 | | | веќе видена

Користењето на интернетот и социјалните медиуми е секојдневна навика на речиси секој човек во Република Македонија. Според податоците на Државниот завод за ...
сите 4 | | | веќе видена

Дислексијата е тешкотија при учењето која првенствено се гледа кај читањето и создавањето реченици. Додека во јавноста малку се зборува за тоа, екипа од Сплит ...
сите 3 | | | веќе видена

Научниците од Универзитетот Витватерсранд од Јужна Африка откриле дека камените колиби на периферијата на Јоханесбург во Националниот парк преку ...
сите 4 | | | веќе видена

„Визуелно спектакуларно“, „Го прикажува светот кој исчезнува“ и „Занесно снимен дебитантски филм“ се само дел од зборовите со кои светските критичари го ...
сите 4 | | | веќе видена

Приемот на пријавите за првиот уписен рок на универзитетите и вишите школи во Словенија почнува на 12 февруари. Доколку се подготвувате да станете студент оваа ...
сите 2 | | | веќе видена

Студентите во Загреб нема да мора да чекаат за да го земат студентскиот договор, па ќе им биде овозможено договорот да го земат само со еден клик. Студентскиот ...
сите 18 | | | веќе видена

next