Студенти

Денеска е последен ден и затворање на Самитот Македонија2025. Врвни експерти ќе зборуваат на теми поврзани со дигитална трансформација, примена на новите ...
сите 18 | | | веќе видена

Иако штотуку започна школската година, сите оние кои завршуваат средно училиште и нивните родители веќе размислуваат каде ќе го продолжт своето образование. ...
сите 2 | | | веќе видена

Со поздравно обраќање на годинешниот клучен говорник и претставување на политиките зад економскиот успех на тековната администрација на САД, официјално беше ...
сите 36 | | | веќе видена

Во среда (7.11.2018 година) на Универзитетот на Југоисточна Европа остварија средба академијата, бизнис-секторот и владините претставници за да дискутираат за ...
сите 6 | | | веќе видена

Основачот на интернетот, Тим Бернерс-Ли, смета дека кога-тогаш мора да биде урнат монополот на технолошките гиганти Гугл и Фејсбук. – Неприкосновеноста на Гугл ...
сите 5 | | | веќе видена

Најмладата американска конгресменка во историјата ќе биде демократката Александрија Окасио-Кортес. Александрија има 29 години, порасна во Њујорк, а нејзиното ...
сите 8 | | | веќе видена

Изложеноста на одреден вид загаден воздух во раното детство може значително да го зголеми ризикот од развој на симптоми поврзани со нарушувања од аутистичен ...
сите 45 | | | веќе видена

М акедонија и 15 други земји од Централна и Источна Европа, заедно со Кина усвоија заедничка изјава за соработка на по лето на иновациите и новите технологии, ...
сите 27 | | | веќе видена

Денес, 6-ти ноември, со почеток од 12:00 часот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржa промоција на учебници од авторите проф. д-р ...
сите 4 | | | веќе видена

Во рамките на годишната програма за реализација на практична настава, студентите од Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје, предводени од професори и ...
сите 16 | | | веќе видена

next