Студенти

Сезоната на празници започнува. Пред нас се подароци, весела атмосфера и многу храна што традиционално не недостасува на трпезите во вакви прилики. Додека ...
сите 39 | | | веќе видена

И покрај тоа што количината на реклами е намалена од почетокот на Ковид-19 пандемијата, овој пштествен сектор брзо заздравува. Со тоа, и корисниците на Јутјуб ...
сите 3 | | | веќе видена

Намалување на времето кое го поминуваме, прегледувајќи ги социјалните мрежи и незадолжителното сурфање на интернет е добро во теорија, но во пракса се чини ...
сите 12 | | | веќе видена

Видеа подготвени од студентите и професорите на УКИМ ФМУ по повод одбележувањето на 54-годишнината од основањето на Факултет за музичка уметност – Скопје ...
| | веќе видена

Примероци од почвата на астероидот Риугу ги надминаа очекувањата на јапонските научници. Научниците ги опишуваат примероците како парчиња јаглен и црн песочен ...
сите 11 | | | веќе видена

Универзитетот на Југоисточна Европа успешно ја заокружи оваа календарска година и покрај многуте предизвици, особено здравствените. Ова јавно го изјави ...
сите 28 | | | веќе видена

Ракописот „Капетаните“ на авторот под шифра „Мисија“ е избран за најдобар на конкурсот за најдобра поема за 2020 година што се доделува во чест на ликот и ...
сите 4 | | | веќе видена

Луѓето често ја обвинуваат сезоната на празници за зголемувањето на телесната тежина во зима и тие имаат валидна причина – забавата и прославите се совршениот ...
сите 9 | | | веќе видена

Со свечен настан се одбележи отворањето на лабораторијата за виртуелна и аугментирана реалност (на 22 декември 2020 година) на Универзитетот на Југоисточна ...
сите 8 | | | веќе видена

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, во Изборното собрание на Косовската академија на науки и уметности (КАНУ), ...
сите 3 | | | веќе видена

next