Студенти

Поради исклучително ниското ниво на Дунав, во Унгарија запре речниот сообраќај. Водостојот, исто така, е многу низок и во Нови Сад, а на фотографиите објавени ...
сите 6 | | | веќе видена

ДИВ Групацијата на претприемачот Томислав Дебељак е пример за компанија која вистински се грижи за своите вработени “Не е се во профитот“ – изјави Томислав за ...
сите 5 | | | веќе видена

Феминистичкиот клуб на Универзитетот на Југоисточна Европа со конкретни активности се приклучи на кампањата за подигнување на јавната свест за борба и рано ...
сите 6 | | | веќе видена

Центарот за меѓународна соработка на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип во рамките на активностите поврзани со престојот на студенти од европските универзитети ...
сите 5 | | | веќе видена

Тим од Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип претставуван од м-р Васко Златковски, м-р Дијана Насева и м-р Љубица Наскова од 15 до 19 ноември беше во посета на ...
сите 4 | | | веќе видена

Дури 90 отсто од солта што ја користиме за јадење содржи микропластика! Оваа фрапантна вест е од новата студија во која истражувачите ја испитувале морската, ...
сите 6 | | | веќе видена

Тим од 30 хирурзи и специјалисти во Велика Британија успешно извршиле многу ризична операција на ‘рбетните столбови на близначиња, неколку недели пред терминот ...
| | веќе видена

Во Германија, од 1 јануари треба да стапат на сила сет измени во трудовото законодавство, со кое оваа земја уште повеќе ќе ја отвори вратата за имигрантите. Во ...
сите 8 | | | веќе видена

next