Студенти

Студент на факултет напишал дека за време на тинејџерските денови ја играл популарната игра „World of Warcraft“. Кога неговите онлајн пријатели односно ...
сите 3 | | | веќе видена

Ова се три иновативни начини на кои Холандија работи на создавањето едно општество кое не создава отпад. На прво место мора да е велосипедската патека ...
сите 5 | | | веќе видена

На сателитските снимки од Антарктикот, пред околу една и пол година, било забележано нешто необично: на средината на масивниот арктички мраз забележана била ...
сите 6 | | | веќе видена

Ракот на белите дробови предолго се поврзуваше само со пушењето. Имено, иако пушењето предизвикува околу 85% од случаите со рак на белите дробови, многу луѓе ...
сите 8 | | | веќе видена

Еден 69-годишен Македонец, со потекло од Битола, кој се враќал од престојот кај неговата ќерка во Лимож, на крајот од март и почетокот на април, годинва, се ...
сите 8 | | | веќе видена

Марко Багариќ од Томиславград, како и многумина негови врсници, по завршеното средно школо се упатил по парче леб во Германија. Иако, сите изгледи се дека ...
сите 2 | | | веќе видена

Др. Чи , кој предава на корејскиот Ориентален институт на Универзитетот Оксфорд верува дека новиот вид ќе може да го спаси човештвото од заканите на глобалното ...
сите 6 | | | веќе видена

Сите домаќинки знаат колку боја останува на рацете откако ќе ги офарбаат велигденските јајца. Најлесен начин да ги отстраните дамките од бојата за јајца по ...
сите 5 | | | веќе видена

На иницијатива на Студентскиот парламент на Универзитетот на Југоисточна Европа тамошните професори, вработени во управата и познати личности денеска спроведоа ...
сите 3 | | | веќе видена

На плоштадот „Алија Изетбеговиќ“, во непосредна близина на Собранието во Сараево поставени се две соларни стебла кои ќе ја користат сончевата енергија за ...
сите 2 | | | веќе видена

Светската здравствена организација (СЗО), денеска објави дека децата помали од пет години не би требало да поминуваат повеќе од еден час пред екран, а децата ...
сите 4 | | | веќе видена

Фармацевтскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје потпиша меморандум за соработка со еминентната Институција од Народна Република Кина, ...
сите 2 | | | веќе видена

next