Студенти

Одредени обичаи и навики на луѓето од земјите ширум светот кои сакате да ги посетите треба да ги знаете, за да не се случи од незнање и сосема случајно да ги ...
сите 28 | | | веќе видена

Најважната алка во воспитно – образовниот процес се наставниците. Од нив, најмногу зависи квалитетот на генерациите кои се создаваат низ училишните клупи. ...
сите 55 | | | веќе видена

Доколку сте некој што користи дезинфекциски влажни марамици секогаш и секаде, време е да престанете да го правите тоа. На одредени површини дезинфекциските ...
сите 5 | | | веќе видена

Ниту едни новогодишни и божиќни празници не може официјално да започнат без да ги видиме празничните видео приказни на големите брендови. И македонските ...
сите 5 | | | веќе видена

Сезоната на празници започнува. Пред нас се подароци, весела атмосфера и многу храна што традиционално не недостасува на трпезите во вакви прилики. Додека ...
сите 39 | | | веќе видена

И покрај тоа што количината на реклами е намалена од почетокот на Ковид-19 пандемијата, овој пштествен сектор брзо заздравува. Со тоа, и корисниците на Јутјуб ...
сите 3 | | | веќе видена

Намалување на времето кое го поминуваме, прегледувајќи ги социјалните мрежи и незадолжителното сурфање на интернет е добро во теорија, но во пракса се чини ...
сите 12 | | | веќе видена

Видеа подготвени од студентите и професорите на УКИМ ФМУ по повод одбележувањето на 54-годишнината од основањето на Факултет за музичка уметност – Скопје ...
| | веќе видена

Примероци од почвата на астероидот Риугу ги надминаа очекувањата на јапонските научници. Научниците ги опишуваат примероците како парчиња јаглен и црн песочен ...
сите 11 | | | веќе видена

next