Студенти

Секоја втора жена и секој трет маж во светот би можеле да страдаат од одредени невролошки дегенеративни болести како што се деменција или Паркинсова болест или ...
сите 6 | | | веќе видена

Компанија од Нов Зеланд воведе работна недела од четири дена, и има одлични резултати. По пробниот период, откако се видело дека нема пад на продуктивноста, ...
сите 8 | | | веќе видена

25-годишната Надија Мурад, овогодишна добитничка на Нобеловата награда за мир, е жена чија животна приказна е неверојатна – полна со страдање и човечко зло, но ...
сите 2 | | | веќе видена

Најновите археолошки истражувања на локалитетот „Плоча – Миќов град“, кај Заливот на коските и наколната населба, извршени ова лето, покажуваат дека објектите ...
сите 5 | | | веќе видена

Шпаркасе Банка Македонија почнувајќи од 3.10.2018 година, ги презема активностите и функцијата на Банка чувар на имот на средствата на пензиските фондови со ...
сите 15 | | | веќе видена

НАСА почна да го тестира својот ласерски систем за ниска орбита со бомбардирање на Антарктикот со трилиони фотони во надеж дека ќе го утврди степенот до кој ...
сите 2 | | | веќе видена

Преку 100 животински видови исчезнуваат секој ден од лицето на планетата Земја како резултат на човековата трка по профит. Овие шокантни бројки се дел од ...
сите 7 | | | веќе видена

Над 40 станици за полнење на електрични возила ќе бидат поставени на централни јавни локации низ државата. Од нив 21 станица се поставени во Скопје, каде има и ...
сите 22 | | | веќе видена

Во организација на МАНУ, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Филозофското друштво на Македонија од 3 до 5 октомври 2018 година се одржува ...
сите 30 | | | веќе видена

next