Снежната покривка во Македонија е највисока во Маврови Анови каде се измерени 66 сантиметри. Во Крушево има 27 сантиметри снег, 23 се измерени во Тополчани, 21 ...
сите 82 | | | веќе видена

Едно љубопитно момче од Кина, сакало да види што ќе се случи ако фрли петарда во шахта. Претпоставувал дека ќе дојде до силна експлозија, но она што следело ги ...
сите 2 | | | веќе видена

Веруваме дека на сите вас ви се случувало вашите деца или внуци да ве запрашаат што е тоа Југославија за која раскажувате и како сте се родиле во една земја а ...
сите 6 | | | веќе видена

За љубовта и свадбите во народот има многу верувања. Ова се некои од нив: Кога двајца ќе се удрат со главите во желба да подигнат нешто, ќе се засакаат. Ако ...
сите 2 | | | веќе видена

Дваесетти век, особено почетокот, донел големи промени на европскиот континент. Некои од државите кои постоеле на почетокот од минатиот век, веќе не постојат, ...
сите 2 | | | веќе видена

Кај крадците и измамниците бесконечна е листата на методи кои им помагаат да се приближат до вашиот имот. Денес, автомобилските аларми тешко се исклучуваат, ...
сите 6 | | | веќе видена

Ниските температури, што го зафатија Охрид деновиве доведоа до мрзнење на делови од Охридското Езеро. Замрзнат е делот кај трските на кејот, а дебелината на ...
сите 40 | | | веќе видена

next