Радио МОФ

Рекреативното падобранство, летање со балони, скијање, јавање на коњи, се дел од проектите со кои ќе се развива локалната и регионалната конкурентност во ...
сите 4 | | | веќе видена

Во Тетово од денеска стапуваат во сила мерките и препораките за заштита од аерозагадување, поради надминување на прагот на алармирање на суспендирани честички ...
сите 20 | | | веќе видена

Групата Цивитакс смета дека наодот од анализите кои ги спровело и за кои зборува Министерството за труд и социјална политика не се изненадување имајќи предвид ...
сите 49 | | | веќе видена

Три министерства, институции од македонското правосудство, регулаторни тела, здруженија и институти од областа на новинарството и медиумите и повеќе граѓански ...
сите 18 | | | веќе видена

На 10 февруари ќе помине точно една година од смртта на младите планинари Калина Велевска и Александар Миновски, настан кој ја вознемири македонската јавност и ...
сите 11 | | | веќе видена

Просечното ниво на транспарентност и отчетност на претпријатијата во државна сопственост, односно исполнувањето на законските обврски и добрите стандарди, ...
сите 16 | | | веќе видена

Прилеп е загаден. Во зима најмногу до израз доаѓа загадувањето на воздухот, но Прилеп е загаден град и по други основи. Загаден е од бучава, загаден му е ...
сите 53 | | | веќе видена

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) смета дека јавните функционери, особено министрите, треба да се воздржат од изјави кои што на било кој начин може ...
сите 85 | | | веќе видена

По предлог на Министерството за здравство, Владата вчера го разгледа и усвои Предлог – законот за абортус со кој се укинуваат постојаните административни ...
сите 22 | | | веќе видена

next