Радио МОФ

Македонскиот стартап „Свифт Дата“ кој работи во областа на обновливите извори на енергија се пласираше меѓу седумте најдобри на финалето на Светскиот Натпревар ...
сите 5 | | | веќе видена

Воена Академија „Генерал Михаило Апостолски“ работи на проект преку кој ќе се развива концепт за рано откривање на шумски пожари, кој во себе интегрира мрежа ...
сите 2 | | | веќе видена

Откако американските сенатори добија доверливи информации на брифинг со директорката на ЦИА, Џина Хаспел , тие излегле уверени дека Принцот престолонаследник ...
сите 85 | | | веќе видена

Граѓанската иницијатива „И ние имаме право на достоинствен живот“ организира хуманитарен настан посветен на жителите на дивата ромска населба во Тетово. ...
сите 3 | | | веќе видена

Македонската влада најави субвенции на електричните возила, кои ќе достигнат и до 5000 евра. Мерката, која всушност е копија на европските, се воведува како ...
сите 15 | | | веќе видена

Јапонија ја укинува и услугатa за пејџери, неколку децении откако ваквата технологија е исфрлена од употреба поради развојот на мобилната телефонија. Како што ...
сите 4 | | | веќе видена

Во Македонска филхармонија вечер од 19 часот ќе се одржува мултимедијален инклузивен концерт „Види ме“ во изведба на учениците со оштетен вид од ДУРДМОВ ...
сите 3 | | | веќе видена

Повеќе од 90 студенти со свои научни трудови учествуваат на шестата Студентска Конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој (СКЕEОР), која се одржува ...
сите 18 | | | веќе видена

Во Галеријата на МКЦ, во петок (7 октомври) во 20 часот ќе се отвори изложба на Симона Манчева. „ Моите уметнички интереси се базираат на согледување на ...
сите 3 | | | веќе видена

Како активни учесници во сообраќајот, пешаците мора да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи, исто и како кога учествуваат во сообраќајот во улога на ...
сите 20 | | | веќе видена

Од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање доставена е информација за надминување на прагот на информирање до Институтот за јавно ...
сите 35 | | | веќе видена

next