Радио МОФ

Клучните актери треба да водат сметка да нема дискриминација во образовниот систем, да не се делат децата по нивниот социјален статус, да се овозможат ...
сите 4 | | | веќе видена

Како дел од проектот „Со учество до промени – демократизација и децентрализација на јавните простори и јавните добра преку нов модeл на институција на ...
сите 4 | | | веќе видена

Велешанецот Александар Кукулев понесе боја и молерски валјак и избриша графит со навредлива содржина кон Албанците спроти основното училиште „Васил Главинов“, ...
сите 2 | | | веќе видена

Под слоганот #СеГрижимеЗаедно и #ДомашнаПосета во Кочани беше отворен првиот Мобилен сервис за здравствени и социјални услуги, пилот услуга на Министерството ...
сите 117 | | | веќе видена

Градот Скопје и годинава ќе ја одбележи Европската недела на мобилност 2018 и за граѓаните најавува низа активности посветени на алтернативното и одржливо ...
сите 98 | | | веќе видена

Во повеќе градови низ Македонија денеска се спроведуваа еколошки акции по повод 15-ти септември, Светскиот ден на глобално чистење. Министерството за животна ...
сите 40 | | | веќе видена

Удобноста на домашна колоноскопија, придобивките од „истурање“ на бесот кон шефот на вуду-кукла и недостатокот на нутритивни вредности во канибализмот се дел ...
| | веќе видена

Многу научници се согласни со идејата дека јавно финансираните научни истражувања треба да бидат достапни за секого, а не да бидат затворени за јавноста во ...
сите 2 | | | веќе видена

Повеќе од половина од македонските граѓани имаат профил на Фејсбук, а за 27 отсто од испитаниците Интернетот останува главен канал за информирање, покажа ...
сите 7 | | | веќе видена

Во Владата денес почна јавна расправа за новиот Предлог закон за практиканство, со кој во правни рамки се става оваа дејност и преку кој се дефинираат правата ...
сите 32 | | | веќе видена

next