Радио МОФ

Град Скопје во своето соопштение до медоимите, за најавеното прскање против комарци, вклучи и видео како потврда дека навистина утрово службите биле на терен. ...
сите 61 | | | веќе видена

Еден од највисоките полициски началници на Велика Британија вели дека мигрантите се „влечат во смрт”, бидејќи Фејсбук не успева да ги затвори страниците на ...
| | веќе видена

Животниот век на една термоелектрана може да трае од 20 до 30 години. Но, ова важи при нормални услови, не и кога режимот на работа значи често вклучување и ...
сите 6 | | | веќе видена

Фестивалот „Охридско лето“ програмата ја продолжува со концерт на албанскиот пијанист Роберт Биша во црквата „Света Софија“, како и со изложбата на дела на ...
сите 31 | | | веќе видена

Македонскиот краток игран филм ,,Мишко” ќе биде прикажан во детската програма на претстојниот „Сараевски филмски фестивал“, кој се отвора на 10 август. ...
сите 39 | | | веќе видена

Постапката со набавката на микрочипови е веќе завршена и тие се во магацините на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ), рече директорот Зоран Атанасов . ...
сите 13 | | | веќе видена

Активистката Ленче Здравкин и сликарот Омер Калеши се добитници на државната награда „Мајка Тереза” за 2018 година. Наградата се доделува за особено значајни ...
сите 13 | | | веќе видена

ГРЕКО, телото за борба против корупција на Советот на Европа, во својот најнов извештај за Македонија, во кој се анализира превенцијата на корупцијата кај ...
сите 60 | | | веќе видена

Средби со жители, официјални дописи, но и можност за радикализација на активностите како блокади и граѓанска непослушност, најавуваат активистите кои не сакаат ...
сите 12 | | | веќе видена

next