Радио МОФ

Општина Аеродром објави оглас за вработување 10 стручни лица со професија дефектолог, психолог и педагог, кои ќе бидат ангажирани за помош на деца со посебни ...
сите 25 | | | веќе видена

Еко-активисти поинтензивно се активираа и патролираат по сртот каде е планирана гасоводната траса, а денес кај багерите со транспарент упатија порака „Не низ ...
сите 4 | | | веќе видена

Нов закон во Белгија предлага дописниците во Брисел и редакциите да плаќаат 100 евра годишно за да известуваат од Самитите на ЕУ. Ова предизвика бурни реакции ...
сите 7 | | | веќе видена

Државната изборна комисија упати повик до граѓаните дека во пресрет на престојниот референдум, јавниот увид на податоци на избирачкиот список ќе започне ...
сите 211 | | | веќе видена

Фејсбук и Инстаграм ќе воведат алатки со кои корисниците ќе можат да го контролираат времето поминато на овие социјални мрежи, објавија од Фејсбук. Алатката ќе ...
сите 5 | | | веќе видена

Монтипајтонецот Тери Гилијам преку својот Фејсбук-профил почна да објавува предлог постери од своето последно остварување „Човекот кој го уби Дон Кихот“. ...
сите 2 | | | веќе видена

Тужба до обвинителството, против генералниот секретар за цивилна заштита, префектот на Атика, градоначалникот на општина Маратон, против одговорните за цивилна ...
сите 39 | | | веќе видена

Тужба до обвинителството, против генералниот секретар за цивилна заштита, префектот на Атика, градоначалникот на општина Маратон, против одговорните за цивилна ...
сите 39 | | | веќе видена

По 20 години од исчезнувањето на последните единки на европскиот црн мршојадец во Бугарија, започна негова реинтродукција во рамки на европски проект од ...
сите 16 | | | веќе видена

„Јас јадам подобро од 60% од децата во земјата“, е пораката со која, од рано изутрина, триесетина контејнери на три места во Скопје ги пречекаа граѓаните. ...
сите 5 | | | веќе видена

Федерален судија од американската држава Сиетл привремено го блокираше објавувањето на интернет на софтверот кој им овозможува на корисниците да испечатат 3Д ...
сите 10 | | | веќе видена

next