Радио МОФ

Во државата не постои центар за обучување на кучиња-придружници што ќе им помагаат на лицата со попреченост. Институциите, но и организациите, немаат точни ...
сите 29 | | | веќе видена

Балканскот тајкун на отпадот Петар Припуз ја „мерка“ депонијата Дрисла, но дали ќе ја земе, е прашањето во најавата на новиот документарен филм „Случај Дрисла: ...
сите 7 | | | веќе видена

Косовската активистка за човекови права Љуљета Алиу и претставниците на Специјалната олимпијада на Македонија, Радован Петровиќ и Горјан Стојковски , се меѓу ...
сите 7 | | | веќе видена

Законодавците од американската сојузна држава Алабама усвоија нацрт-закон со кој се предвидува целосна забрана на абортусот, кој може да биде најстрог закон од ...
сите 37 | | | веќе видена

Десетте градови низ Македонија кои се вклучија во акцијата „Нахрани 10.000“ собраа 6 тони храна наменета за социјално загрозени категории лица и семејства. ...
сите 13 | | | веќе видена

Министерството за здравство соопшти дека во училиште ќе се примаат пријавите за упис и на оние деца кои не се вакцинирани, но порачуваат да не се врши упис на ...
сите 134 | | | веќе видена

Населбата Ченто порано имаше прекрасен дом на културата што го посетуваа илјадници луѓе низ годините. На површина од цели 2.800 метри квадратни, бина од 85м2 и ...
сите 10 | | | веќе видена

Северна Македонија се најде на 40-то место од вкупно 49 европски држави според почитувањето на човековите права на ЛГБТИ лицата, во новото рангирање на ...
сите 54 | | | веќе видена

next