Радио МОФ

Управата за јавни приходи електронски ќе ги добива од банките податоците за граѓаните неопходни за пополнување на Годишната даночна пријава. Податоците што ќе ...
сите 101 | | | веќе видена

Англичанецот Енди Парди ќе помине околу 30.000 километри низ Европа за да напише „Стоп Брегзит” на картата на континентот. Тој вели дека неговото патување е за ...
сите 3 | | | веќе видена

Францускиот парламент го изгласа Законот за моралност во политичкиот живот, со кој се забранува политичарите да вработуваат членови на нивните семејства, што е ...
сите 15 | | | веќе видена

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) информираше дека постапуваат по случајот во кој двегодишно дете со телесни повреди вчера било примено на ...
сите 33 | | | веќе видена

Две жени научници покренаа кампања преку која сакаат во секое јавно училиште во Велика Британија да достават примерок од книга која ги побива прифатените ...
сите 2 | | | веќе видена

Советот на Европа вчера на својата платформа за заштита на новинарството и безбедноста на новинарите објави јавно предупредување за измените и дополнувањата на ...
сите 27 | | | веќе видена

Град Скопје во своето соопштение до медоимите, за најавеното прскање против комарци, вклучи и видео како потврда дека навистина утрово службите биле на терен. ...
сите 61 | | | веќе видена

Еден од највисоките полициски началници на Велика Британија вели дека мигрантите се „влечат во смрт”, бидејќи Фејсбук не успева да ги затвори страниците на ...
| | веќе видена

Животниот век на една термоелектрана може да трае од 20 до 30 години. Но, ова важи при нормални услови, не и кога режимот на работа значи често вклучување и ...
сите 6 | | | веќе видена

next