Радио МОФ

„Како повеќе ќе се користи кејот, ако е пристапен со стрмни рампи за туркање или со возливи рампи?“, прашуваат од иницијативата НаТочак, која заедно со ...
сите 6 | | | веќе видена

Се подига свеста за селектирање отпад кај македонските граѓани, но младите од 18 до 30 години тоа го прават значително помалку од останатите возрасни групи, ...
сите 8 | | | веќе видена

Ситуацијата во делот на пожарите, за жал ескалира во државата и тоа од неколку причини, не се само временските услови што се поволни за пожари, затоа што имаме ...
сите 75 | | | веќе видена

На иницијатива на градоначалникот Филип Темелковски , Општина Кисела Вода ќе додели парични награди за талентирани: ученици, спортисти, наставници, стручни ...
сите 4 | | | веќе видена

Повторно се одложи судењето на Мариглен Демири , обвинет за оштетување на претседателската канцеларија на првиот ден од протестите на Шарената револуција пред ...
сите 4 | | | веќе видена

Таксистката Тина и патникот Томо имаат четири случајни средби во различни делови од Скопје. Томо воопшто не смета дека треба да делува за проблемите кои ги ...
сите 4 | | | веќе видена

Ресорните министри задолжени за дигитализација од земјите од Западен Балкан денеска на Дигиталниот Самит во Белград, Србија, го потпишаа регионалниот Договор ...
сите 89 | | | веќе видена

По повод 4-ти април, Светскиот ден на бездомните животни, здружението Анима Мунди со поддршка од 16 други здруженија за заштита на животните, побараа од ...
сите 36 | | | веќе видена

По повод Меѓународниот ден на Ромите – 8 Април, здружението на граѓани „Ромаверзитас“ вечерва (4-ти април) организира ораторски настапи на тема „Ромскиот народ ...
сите 7 | | | веќе видена

Брунеј воведе нови строги исламски закони со кои сексуалните односи меѓу геј лицата се казнуваат со смртна казна преку каменување. Преку новите законски ...
сите 24 | | | веќе видена

next