Нова Македонија

Со усвојување и потпишување на Меморандумот за разбирање меѓу министерствата за култура на 16 земји од Централна и Источна Европа и Народна Република Кина ...
сите 26 | | | веќе видена

Големо внимание отсекогаш привлекувале некои загадочни појави во пчелниот живот. Имено, како е можен диференциран развој, од исто јајце да се произведе во еден ...
| | веќе видена

Во Министерството за образование и наука е формирана група која расправа за потребата од измена на Законот за високо образование, во која покрај останатите, е ...
сите 35 | | | веќе видена

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините за мигрантите на денот на ...
сите 90 | | | веќе видена

Задолжителното присуство на адвокат во постапката пред нотарот не е во спротивност со принципот на владеење на правото, туку напротив тоа е со цел обезбедување ...
сите 10 | | | веќе видена

Два дена по катастрофалниот земјотрес во Мексико, при што загинаа најмалку 230 лица, спасувачките тимови воспоставија контакт по телефон со деца затрупани под ...
сите 194 | | | веќе видена

Македонското древно светилиште „Свети Јован Крстител“, попознато кај народот како Бигорски манастир, низ вековите било средиште на духовноста во западниот дел ...
сите 6 | | | веќе видена

Практиката да се одржуваат билатерални средби на маргините на конференции, министерски состаноци, генерални собранија и слично, кога се присутни и македонскиот ...
сите 100 | | | веќе видена

next