Нова Македонија

Со анекс договорот за изградба на автопатот Миладиновци – Штип покрај што се продолжува рокот за завршување на работите до 30 септември следната година, се ...
сите 98 | | | веќе видена

Процесот на гасификација, малите и средните претпријатија (МСП), автопатот Скопје - Блаце, поддршката на инвеститорите, енергетската ефикасност и туризмот, ...
сите 126 | | | веќе видена

Против шест лица вработени во Општина Битола поднесен е посебен извештај од полицијата до обвинителството за предметот „Транспортер 2“, поради несовесно ...
сите 77 | | | веќе видена

Државите од Западен Балкан треба да ја зајакнат јавната доверба во локалните валути наместо прекумерна доверба во еврото, бидејќи со тоа ги стaвааат своите ...
сите 69 | | | веќе видена

Децата од второ и трето одделение во Македонија се вешти при препознавањето на букви и читањето на поврзани зборови, меѓутоа имаат проблем доволно течно да ги ...
сите 22 | | | веќе видена

Секторот за внатрешни работи Куманово до кумановското Јавно обвинителство поднело кривична пријава против 50-годишниот М.В. од Куманово, управител на ДПТУ ...
сите 131 | | | веќе видена

next