Нова Македонија

На 30. совет на европските зелени, кој се одржа од 8 до 10 ноември во Тампере, Финска, беше усвоена итна резолуција за почнување на пристапните преговори на ...
сите 657 | | | веќе видена

Првата од трите Јавни расправи за нацрт-планот за управување со природното и културното наследство на Охридскиот регион 2019-2028 година и за нацрт-извештајот ...
сите 33 | | | веќе видена

Во фокус на предлог-буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна ...
сите 145 | | | веќе видена

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, и претседателот на Независниот синдикат на одбраната, Ванчо Исајов, денеска го потпишаа новиот колективен договор ...
сите 180 | | | веќе видена

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска на сметките на 7.101 субјекти исплати 27.069.000 денари, изјави Зоран Атанасов, ...
сите 24 | | | веќе видена

Во изминатиот месец Инспекторатот за храна во Република Српска (РС) забранил увоз на три пратки на производи од месо во количина од над еден тон, бидејќи се ...
сите 5 | | | веќе видена

Министерот за економија, Крешник Бектеши, заедно со министерот без ресор посветен на подобрување на инвестициската клима во Северна Македонија, Хисен Џемаили, ...
сите 105 | | | веќе видена

Комитетот на Европските зелени предложената итна Резолуција за отпочнување на пристапните преговори на Европската унија со Македонија и Албанија, за која се ...
сите 419 | | | веќе видена

Со полагање цвеќиња на Германските гробишта, денеска во Прилеп, претставници од Амбасадата на СР Германија, Француската, како и поголем дел од дипломатскиот ...
сите 10 | | | веќе видена

Во три од постоечките девет градинки во рамките на ЈОУДГ „Естреја Овадија Мара“ во Битола почнaa со работа дополнителни занимални, кои на почеток ќе згрижуваат ...
сите 24 | | | веќе видена

Државниот инспекторат за животна средина го забрани работењето на компанијата што учествуваше во загадувањето на воздухот во Кочани. Инпекторатот на 8 ноември ...
сите 17 | | | веќе видена

Винил хлоридот, една од најопасните материи се чува на специјална температура, под 20 степени затоа што е лесно запалива. Има физичко обезбедување на ...
сите 89 | | | веќе видена

next