Makpress.mk

Премиерот Зоран Заев на денешната средба со претседател на словенечкиот Државен збор на Дејан Жидан ги истакна исклучително високите пријателски односи со ...
сите 29 | | | веќе видена

Градоначалникот на Неготино Тони Делков, потпиша договори за национално-кофинансирање на два ИПА проекти во неготинската општина, информираше денеска Методи ...
сите 36 | | | веќе видена

Владата на Република Македонија во рамки на денешната 90-та седница го прифати предлогот на Министерството за образование и наука за поведување постапка за ...
сите 88 | | | веќе видена

Министерството за внатрешни работи, како краен корисник на производите од компанијата „11 Октомври – Еурокомпозит“, Прилеп, ќе исплати шест милиони денари, со ...
сите 88 | | | веќе видена

Министрите на денешната владина седница ја разгледаа и ја прифатија информацијата за програмата и приоритетите на австриското претседателство со Советот на ...
сите 88 | | | веќе видена

Намалување на трошоците за извршување за граѓаните и намалување на тарифите на нотарите и извршителите предвидуваат измените на Законот за извршување и Законот ...
сите 16 | | | веќе видена

Собранието и неговото Координативно тело за спроведување на референдумот имаат целосна доверба во работата на ДИК, во надлежностите на меѓународната ...
сите 56 | | | веќе видена

Заштита на македонскиот идентитет, влез на Македонија во НАТО и следствено на тоа зголемување на безбедноста во рамки на Алијансата и нејзиниот принцип на ...
сите 7 | | | веќе видена

Изнервиран поради загубен фудбалски натпревар, 22-годишен вевчанец физички го нападнал голманот не една од екипите. Како што соопшти МВР, надворешната ...
сите 87 | | | веќе видена

Училиштето за театар „Театар за сите“ - тримесечен курс по театар (актерство, режија и драматургија) за млади и возрасни ќе ги почне часовите од 1 октомври. - ...
сите 2 | | | веќе видена

next