Makpress.mk

Парламентот во Грузија денеска на четири часа ја запре работата откако во него беше испрскана супстанца со непријатен мирис од страна на демонстранти. Според ...
сите 7 | | | веќе видена

Европската централна банка (ЕЦБ) ја спушти на 1,1 процент прогнозата за раст за 2020 година, очекувајќи дека економскиот раст ќе достигне до 1,4 проценти во ...
сите 12 | | | веќе видена

За првпат по крајот на европската програма за „преместување“ на азилантите воспоставена во 2015 година, Франција ќе преземе баратели на азил од Грција, станува ...
сите 20 | | | веќе видена

Секретаријатот за европски прашања денеска во Струга ја одржува годишната конференција „Заедно кон ѕвездите“, на која се врши пресек на досега сработеното во ...
сите 30 | | | веќе видена

Самата коалиција е создадена на здрави програми и основи и постигна сериозни успеси. Ние решивме меѓународни прашања, ја интегриравме земјата, направивме ...
сите 49 | | | веќе видена

Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците на денешната седница едногласно го усвои заклучокот да се основа работна група за ...
сите 57 | | | веќе видена

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом продолжува да заседава денеска во клучен момент од процедурата за отповикување (импичмент) на претседателот ...
сите 80 | | | веќе видена

Американската Сојузна управа за цивилно воздухопловство (ФАА) пресмета дека Боинг 737 Макс може да се урне вкупно 15 пати за време на неговиот период на ...
сите 7 | | | веќе видена

next